fbpx


Gozdno-rečne kopeli
 
= v naravi, kjer so pomirjujoči subtilni zvoki, svež-zdravilen zrak, ob žuborenju reke, morja.
Sprehod od drevesa do drevesa ob reki, se ustavimo pod krošnjami dreves, se sprostimo,razstrupljamo,
samozdravljenje – vse skupaj nudi dolgoročne učinke in ponuja samozadovoljstvo.
Vzpostavimo telesno in duhovno ravnovesje ter zaživimo kakovostno življenje

KOMUNICIRAJMO Z DREVESI
zdravje in modrost

 

  1. Energije dreves

že stari Kitajci so ugotovili, da so drevesa  močne rastline, ki so s svojimi koreninami povezane z Zemljo (večje ko so korenine bolj se lahko razširi oz. razbohoti), absorbirajo ogljikov dioksid ter ga pretvorijo v kisik,  absorbirajo negativne sile, in pretvorijo v dobro energijo. Absorbirajo tako Zemeljsko energijo kot energijo iz Univerzuma. Zdijo se nam negibna, vendar se le ta gibljejo v vetru, iščejo svetlobo, vodo in hrano in si med sabo pomagajo.
Odvisni so od svetlobe, saj je to glavni vir prehrane 70 %, vodni in zemeljski minerali pa le 30 %. Znano je, da lahko drevesa živijo zelo dolgo življenje. Narava je temeljni vir življenja na Zemlji.

Med drevesi  gozdu najdemo mir, tišino, lepoto TUKAJ premagujemo svoj stres, tegobe.
Drevesni deli - deli človeškega telesa − duševno in čustveno stanje
Korenine - stopalo, noge − podzavest, senzibilnost
Deblo - trup, skelet − reakcije, odzivi, navade
Krošnja - glava z oprsjem in rokami
Veje - roke, prsti − čustva, izbire
Listi – lasje
Cvetovi - oči, spolni organi
Plodovi - fizični in duhovni plodovi – odločitve
Semena - razmnoževalne celice − nove ideje
Skorja – koža
Sok – kri
Grče - otekline, grba
Trni - nohti

 

 

 

Drevo je lahko naš prijatelj in zdravilec

Drevesa so v stanju meditacije, subtilne energije, so največja in najbolj duhovne rastline na svetu. Učimo se povezovati z drevesi in razvijati odnos z njimi,  da se bomo odprli  energijskim kanalom.
Tako nastane vzajemen pretok energij, s katerimi se lahko zdravimo, naučimo se jih ponovno spoštovati, ceniti in upoštevati.
Zdravijo nas na telesni, čustveni, mentalni, duševni in duhovni ravni. Lažje bomo razumeli, če primerjamo simboliko rastline s človeškim telesom (še posebej je vidno v pljučnih mešičkih in srčnem ožilju).

 

Kako Izbrati drevo?

Velika drevesa , še posebej borovci  izžarevajo življenjsko energijo, krepijo živčne sisteme in prispevajo k dolgemu življenju.
Seveda imajo tudi ostala drevesa in rastline močne energije – večje je drevo več ima energije, še posebej drevesa, ki rastejo blizu tekoče vode.
Drevo čutimo kot:
- toplo ali hladno kar je povezano z dotokom energije
- z vajami pridobimo čut za razlikovanje različnih lastnosti dreves.
(poraščeni, obsežni  gozdovi so kot čuvaji starodavne modrosti, ki je vraščena v njih  in pomagajo vzdrževati energijo pokrajine v kateri rastejo.  Lahko jih prosite za pomoč tako da prikličete eterske angele tako da se uskladite z drevesi).

Vrba – pomaga pri vetrovih, visok krvni pritisk in okrepi sečila in mehur
Javor – pomaga pri zmanjšanju bolečin
Jagode – zmanjšajo otekline in zdravijo zlomljene kosti
Breza – pri vročini in pomaga pri razstrupljevanju
Slive – vranica, želodec in trebušna slinovka in umirjajo um in pomaga ustaviti drisko
..
HRAST – moč in odločnost. zadržuje veličastno, močno, stabilno in čvrsto energijo. Če se s hrastom povežete ali pa se podenj usedete, boste v pomoč prejeli te energije.
JESEN Občutljivi jesen prinaša žensko božansko modrost, in ko boste pripravljeni, vam jo bo z veseljem predal. To drevje podpira mnogo zmajevih črt in s svojo prijazno lepoto pomaga mehčati in uravnotežiti njihovo energijo.
GLOG To bodičasto in včasih zgrbančeno drevo vam ponuja zaščito. Čuvalo bo vaš dom in vrt, pa tudi vas osebno, če boste znotraj tega prostora. Polni so sočutja in ljubezni, čeprav tudi mogočni bojevniki, ko skrbijo za svoje varovance. S tega stališča vam prinaša uravnanost, uravnoteženost.
ŠIPEK odprtost
PUŠPAN stalnost in osvoboditev
OREH samostojnost in odgovornost
JELKA pretočnost in spremenljivost
KOSTANJ To je drevo, ki nas uči o obilju, zavedanju in radoživosti. Daruje nam upanje in višja pričakovanja, pa tudi radost in srečo.
TOPOL Ta hitro rastoča drevesa so zelo zanesljiva in učijo, da morate biti zanesljivi tudi vi, da bodo lahko drugi na vas računali.

Vzpostavitev stika z drevesom

Navezovanje, stik, je povezan z ljubeznijo in nežnostjo) oz. sodelovanje z drevesi:
- da se nam odprejo
- da se z nami povežejo.
S posebnimi koraki se ustvari ritual, ki ga razumete vi in drevo in s tem povečate harmonijo. Tehnika se je razvila z opazovanjem naravnega toka dogodkov v subtilnem energetskem svetu in se nanašajo  tudi na kamne.
Če prislonimo uho na delo drevesa, se odpremo različnim zvokom in šumom, ki jih drugače ne slišimo.
Imejmo zaprte oči in roke na deblu drevesa, tako zaznamo mravljince ali drhtenje, morda ugodje, takoj ko pa se umaknemo začutimo spremembo. Pri normalnem umirjenem dihanju, zaznamo vonjave, ki nas dvignejo na višjo raven.
Vsako drevo ima svojo energetsko polje.  Nekatera drevesa so radodarna in želijo dati vso energijo, druga pa so šibka ali bolna in potrebujejo našo energijo.
Če boste odprti in spoštljivi in ne pritiskali na dreves, boste prejeli še en vir Chi energije: prijateljstvo, igrivost in ljubezen. Naše energetsko polje reagira na njegovo in se mu prilagodi, dokler se ne uglasimo z lastnimi in njegovimi energijami. (ritem energij glede na letni cikel in se obnavlja skozi letne čase, na dan in na noč in odvisno od vrste drevesa.
Znova in znova se vračajte k istemu drevesu in razvijajte odnos. Naj vas drevo pričakuje, ve za vas in se veseli, da vas vidi.
 Poskušajte se  prepustiti, sprostiti, da se boste lahko povezali in dovolili, da vas ponesejo v čudeže svojega notranjega življenja.
Ta način povezovanja pomaga ublažiti določene frustracije.

Stik z drevesom in zemljo. Primeren čas za vaje-stik z drevesom je v dopoldanskem času (do 12 ure).

Vaje:
a. 1. Stojite ali sedite ob drevesu.

a.2. Naslonite se na drevo, se sprostite in osredotočite na povezovanje. Globoko vdihnete se umirite in  začutite svoje energije in se odprete in pripravite za stik z drevesom. Ne pričakujte preveč, bodite  odprti in v pričakovanju.

a.3.  Po dobrodošlici razširite roke in obrnite dlani proti drevesu in se z poskusite povezati z drevesom.  Ko se drevo odzove in se poveže z vami s svojo energijo jo začnete sprejemati:
in jo z globokim vdihom ponesete v svoje telo (dobrodošli).
S spodnjim delom oči se osredotočite na konico nosu, z zgornjim delom oči si oglejte dlani in drevo.
Prepustite se svoji intuiciji, občutkom in se prepustite ponovnemu stiku energije, ki gam ga
pošilja drevo in nadaljujte z izmenjavo energij.
Vzemite si čas in se prepustite, da boste občutili in začutili kaj se dogaja.
(levo dlan, um in zgornji del očesa, da absorbirate energijo)
a.4. Stojite z obrazom proti drevesu in ostanete osredotočeni, preprosto opazujete subtilno razmerje med vami in drevesom. V meditativnem stanju absorbirate energije, ne da bi se aktivno angažirali, premikali ali spreminjali, analizirali, kaj se dogaja. Nadzirajte svojo energijo in stojite ob drevesu, med tem pa devo nadzira svojo energijo in vas sprejema. Stanje se lahko ponavlja med povezovanjem, ki je lahko  globoko ali površinsko.

Vodite energijo z očmi in umom., s to tehniko se naučite prepoznavati kakovost drevesne energije. Občutite drevesno energijo, ki vstopa v vaše telo – okrepljena – zdravilna.
(Energy Energy Circle)

 

 6. Razširite na globljo stopnjo. Sedaj začnite izmenjati energijo z drevesom na globlji ravni. Deliti z drevesom na globlji ravni pomeni, da določen del telesa postavite v stik s posebnim delom drevesa in dihate energijo naprej in nazaj med njimi. Kroženje zdaj pomeni vodenje energije po poti, ki poteka skozi obe telesi in se vrne na izhodišče. Chi lahko vodite kot zgoraj (6). Sčasoma boste odkrili, da so možni različni vzorci.

 

Drža je zelo pomembna, saj preprečuje absorpcijo več energije iz telesa kot jo potrebujete.
Preprečuje vam, da iz majhnega in šibkega drevesa ne posrkate preveč energije oz. pustite preveč svoje negativne energije. Po seansi zapre drevo, da energije ne spušča v okolje.
Popolna meditacija, ki kaže spoštovanje do drevesa. Ko začutite, da imate dovolj in se želite vrniti v normalno stanje, to storite počasi in postopoma, da ne uničite lepote, ki ste jo pravkar delili z drevesom. Postopoma se vrnete k sebi in razporedite energijo, kar pripada vam Vam, kar pripada drevesu in vzpostavite mejo med vami in drevesom.
Pomembno je, da po končanem zdravljenju občutite veliko energije v rokah, zaprete kronsko čakro, da se zdravljenje konča. Drevesa imajo rada človeški stik, zato se počasi pripravljajte za odhod.

 

Meditirajte med sedenjem pod drevesom

Ko ste razvili sposobnost čutiti drevo Chi, lahko sedite pod drevesom in meditirate. Drevo energijo narišite v vas preko postaj (točk) Mikrokozmične Orbit. (Slika 2-35)